Els funcionaris de presons alleugen el bloqueig als centres penitenciaris catalans

La possibilitat de tallar els contactes familiars durant el cap de setmana ha influït en aquesta decisió

Funcionaris de presons tallen l'accés a Quatre Camins (Maria Belmez, ACN)
Funcionaris de presons tallen l'accés a Quatre Camins (Maria Belmez, ACN).

El divendres a la nit el bloqueig s’ha alleujat en diverses presons catalanes, la qual cosa ha reduït la tensió entre els interns i el personal penitenciari. La possibilitat de tallar els contactes familiars durant el cap de setmana ha influït en aquesta decisió, ja que podria haver augmentat la tensió a les presons i haver posat en perill la seguretat dels treballadors.

Des del divendres al matí, els reclusos de sis centres penitenciaris, incloent-hi Mas d’Enric a El Catllar, han estat confinats a les seves cel·les a causa de la manca de personal per garantir la seguretat i el funcionament normal de les instal·lacions. La mesura de seguretat s’ha implementat el divendres al matí amb el bloqueig dels accessos a les presons, deixant el personal del matí fora del recinte. A mesura que passaven les hores, la manca de personal complicava encara més la situació, impedint fins i tot serveis bàsics com l’obertura de cel·les per permetre la mobilitat dels reclusos dins dels seus mòduls.

La manca de coordinació amb el Departament de Justícia s’ha fet evident amb la cancel·lació de reunions entre sindicats i la consellera Gemma Ubasart. La situació s’ha tornat més tensa quan s’ha exigit la renúncia d’Ubasart i del secretari de Mesures Penitenciàries per iniciar un diàleg i resoldre el bloqueig.

Tot i que les reunions entre el Departament i els sindicats han continuat en segon pla, el risc de disturbis a les presons bloquejades ha portat a una reflexió entre els funcionaris, els quals han decidit aixecar les barreres aquest divendres a la nit. No obstant això, segueix la protesta per la mort de Núria López, que era cuinera de Mas d’Enric, i alguns sindicats han anunciat més accions.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari