Bolaños diu que el PSOE “impedirà” que cap jutge comparegui en les comissions d’investigació del Congrés

ERC ha registrat la petició d'assistència del jutge Manuel García Castellón a la comissió sobre l'operació Catalunya

Félix Bolaños

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat aquest dimarts que el grup socialista al Congrés “impedirà” que cap jutge hagi d’acudir a les comissions d’investigació creades per indagar temes com l’operació Catalunya. “La llei impedeix que puguin comparèixer en comissió d’investigació jutges i magistrats per declarar sobre assumptes dels quals han tingut coneixement en l’exercici de la seva funció”, ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Poc després que ERC hagi donat a conèixer la llista de compareixents que volen a la comissió de l’operació Catalunya, i que inclou noms com el del magistrat Manuel García Castellón, el ministre ha dit que respecta la petició, però ha avançat la negativa del PSOE.

Bolaños ha afirmat que “per si hi havia cap dubte, també l’informe de la Comissió de Venècia estableix amb claredat que jutges i magistrats no poden comparèixer en comissions d’investigació”, afegint que “els grups parlamentaris poden fer les peticions de compareixents que desitgin, però el grup socialista complirà la llei i impedirà que hi hagi jutges i magistrats compareguin en comissions d’investigació”.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari