La Pobla de Segur canvia el nom del passeig Josep Borrell pel d’1 d’octubre

El ple municipal aprova la mesura per 8 vots a 3 un any després que una consulta ciutadana s'inclinés en aquest sentit

Ple de l'Ajuntament de la Pobla de Segur

El ple de l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha aprovat per 8 vots a favor i 3 en contra canviar de nom el passeig Josep Borrell i denominar-lo 1 d’octubre, un any després que una consulta ciutadana es decantés a favor de la mesura. El passeig Josep Borrell inclou un carrer i un passeig que rebien fins aquest dijous el nom de l’actual alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat.

L’alcalde de la localitat, Marc Baró (ERC), ha explicat que el passeig que voreja el riu passarà a dir-se passeig del Flamisell i el carrer es dirà 1 d’octubre. Aquests canvis han comptat amb el vot a favor d’ERC i Junts, i el vot en contra del PSC. A la consulta organitzada per l’ajuntament hi van participar 322 persones, 250 de les quals van apostar pel canvi i 64 van voler mantenir el nom del també exministre.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de la Pobla de Segur, Carles Boix, s’ha mostrat molt crític amb la decisió i ha afirmat que “el dia d’avui no serà recordat com un dia d’unió i retrobament, sinó com un dia a lamentar”, en el que l’equip de govern ha decidit “castigar un poblatà il·lustre, com és Josep Borrell”, a qui, segons ha afegit, se li ha retirat el nom al passeig “pel simple fet d’expressar en públic les seves opinions polítiques”.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari