El PSOE i Junts ultimen el seu acord sobre la llei d’amnistia

Aquest dijous la Comissió de Justícia del Congrés emetrà un nou dictamen sobre la norma

    La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, a la reunió per a la investidura (ACN)

    Aquest dijous, 7 de març, acaba la pròrroga que van demanar els socialistes per acordar un nou text de la llei d’amnistia amb Junts per Catalunya. La formació independentista de Carles Puigdemont va rebutjar la norma al Congrés dels Diputats en considerar que no protegia tots els encausats pel procés independentista, i el dijous el text tornarà a la Comissió de Justícia, que emetrà un nou dictamen abans de retornar-lo a la cambra baixa.

    Tant el PSOE com Junts confien a arribar a un acord abans que expiri el termini, tot i que no descarten que l’entesa es produeixi in extremis. Les converses entre ambdós partits s’han portat amb la màxima discreció i no ha transcendit res sobre les negociacions.

    El negociador de Sumar i exdirigent dels comuns, Jaume Asens, ha assegurat aquest cap de setmana que l’acord és “imminent” i que, malgrat que encara no s’ha tancat, ja està “encarrilat”. “El PSOE no votarà en contra de les esmenes de Junts, i Junts no votarà en contra de la llei”,  ha assegurat Asens.

    (Visited 29 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari