El Grup de Defensa del Ter arriba al Parlament per acusar l’escorxador Patel de contaminar

L'entitat denuncia que "han matat" riera de Sant Martí i encarrega un informe per demostrar-ho

L'escorxador Patel a l'Esquirol - Foto: ACN, Laura Busquets

El Grup de Defensa del Ter (GDT) es reuneix aquest dimecres amb grups del Parlament de Catalunya per exposar-los la situació que es viu a l’Esquirol (Osona) amb la contaminació de la riera de Sant Martí, que atribueix a l’escorxador Patel, propietat del grup Vall Companys.

El cas es troba immers en un procés judicial després que la Fiscalia interposés l’any 2022 una querella per la presumpta comissió d’un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, motivada per una denúncia del GDT.

Sergi Solà, president del GDT, ha denunciat que Patel està “matant la riera” i “impedint que es pugui recuperar”. L’entitat ha encarregat un informe al catedràtic emèrit d’Ecologia de la Universitat de Barcelona Narcís Prat, que aportarà a la causa, en la qual l’entitat s’ha personat com acusació popular.

Prat ha denunciat que la riera de Sant Martí està “totalment contaminada”. “Des del punt de vista paisatgístic, biològic, de l’eutrofització de l’embassament i també des d’un punt de vista geològic”, ha assegurat.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari