‘El búnquer’ recupera el ‘puta Espanya’ després de rebre el premi Ondas

El programa de Catalunya Ràdio exhibeix un quadre amb la imatge de Jordi Pujol amb l’insult que n’havia desaparegut abans de rebre el guardó de la SER

Peyu llegeix el text on es diu 'PUTA ESPANYA' al programa 'El búnquer' de Catalunya Ràdio, el passat 19 de febrer

El programa El búnquer de Catalunya Ràdio va recuperar el passat 19 de febrer l’insult ‘puta Espanya’ que feia temps que no hi apareixia. Un dels assistents al programa, que es va presentar com Joan, de La Seu d’Urgell, va portar una gran bossa amb un obsequi. La va recollir Neus Rossell, que la va mirar sense descobrir que hi havia al seu interior, la va passar a un altre dels presentadors del programa, Jair Domínguez, que va fer el mateix i finalment Lluís Jutglar (Peyu) va mostrar el públic que dins hi havia un gran quadre amb una imatge de l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol. L’exhibició d’aquesta imatge va ser rebuda pel públic amb aplaudiments i crits de “president, president!” i els tècnics d’El búnquer van fer sonar El Cant de la Senyera.

Peyu va llegir el que hi havia escrit en lletres majúscules a la part del darrere del quadre: “D’EXILI… PEL BÚNQUER! AMB AMOR I PUTA ESPANYA”. Entre les rialles dels assistents, Domínguez va dir que “sort que ens han donat l’Ondas ja perquè sinó no ens el donaven més”. L’expressió ‘puta Espanya’ va ser força freqüent en els primers temps d’El búnquer –el programa va ja per la seva quarta temporada- però fa mesos que havia deixat d’escoltar-s’hi. No la utilitzaven els seus presentadors i es tallava quan la feien servir els oients que enviaven notes d’àudio, ja que el programa s’enregistra abans d’emetre’s. En aquesta ocasió, però, no es va eliminar la que va pronunciar Peyu ni de l’àudio ni del vídeo que es penja al portal del 3cat.

Domínguez va assegurar que els feia molta il·lusió el regal i va dir de penjar-lo sobre el logo de Catalunya Ràdio. El tal Joan de La Seu d’Urgell va dir que si no els deixaven penjar el quadre perquè s’hi veia la cara de Pujol podien fer-ho de manera que es veiés la part del darrere. “És reversible”, va dir. Peyu va penjar el quadre amb la fotografia de l’ex-president de la Generalitat dient que quedava fantàstic per l’enquadrament del vídeo del programa i, referint-se al director de Catalunya Ràdio, va preveure “en Jordi Borda ja s’espavilarà al Parlament a contestar les preguntes”.

Quatre dies després, el 23 de febrer, hi va haver una sessió al Parlament de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació. Hi va assistir el director de Catalunya Ràdio. Cap dels diputats que hi va assistir, però, li va preguntar per la resurrecció del crit de ‘puta Espanya’ a l’emissora que dirigeix.

(Visited 219 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari