El Parlament insta al Govern que revisi restriccions per la sequera i prioritzi la pagesia

L'oposició reclama a la Generalitat un "canvi de rumb" en la gestió de la crisi

Ple del Parlament

El Parlament ha aprovat part d’una moció d’ERC per demanar al Govern que revisi les restriccions d’aigua per la sequera per “prioritzar” les activitats econòmiques essencials com la pagesia. A més, vol que les restriccions “se singularitzin” per assegurar de manera preferent la sostenibilitat de la petita i mitjana pagesia.

La cambra també ha aprovat reclamar al govern espanyol que paralitzi la negociació d’acords de lliure comerç amb tercers països, apliqui un major control de les importacions i estableixi les clàusules mirall en el comerç amb països fora de la UE. En aquesta línia, la cambra insta els eurodiputats catalans a treballar per acabar amb la “competència deslleial”.

L’oposició ha reclamat al Govern un “canvi de rumb urgent” i que busqui el consens en les mesures per fer front a la sequera, tant amb els grups com amb els sectors afectats. Així ha quedat palès aquest dijous a la tarda al ple monogràfic sobre la sequera al Parlament.

D’altra banda, el Parlament també ha instat el Govern a modificar el Pla Especial de Sequera (PES) per tal que les instal·lacions esportives -amb i sense piscina- redueixin el consum total d’aigua en un mínim del 25% durant les tres fases de l’emergència per sequera. Es tracta d’una proposta de resolució transaccionada entre els grups de PSC i Junts -on ERC s’ha abstingut-.

El ple ha rebutjat instar el Govern a definir el turisme com a sector específic, i a establir-ne restriccions concretes, d’acord amb una proposta de resolució d’En Comú Podem que no s’ha aprovat.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari