Les denúncies per agressions sexuals creixen un 24% a Barcelona el 2023

La xifra total de delictes va experimentar un increment del 8,6% a la capital catalana respecte al 2022

Reunió de la Junta de Seguretat de Barcelona - Foto: ACN, Norma Vidal

Els delictes han crescut un 8,6% a Barcelona el 2023 respecte al 2022, segons el balanç fet aquest dilluns en el marc de la Junta Local de Seguretat de la capital catalana.

Pel que fa als delictes contra les persones, que representen un 6,58% del total de fets delictius, han pujat un 11,1% (de 12.434 a 13.813) i, en concret, les denuncies per agressions sexuals han augmentat un 24,5%, ja que han passat de 883 a 1.099. Els fets ocorreguts en l’àmbit de la violència de gènere s’han incrementat un 21,2%; i la violència domèstica, un 14,9%.

Segons els Mossos d’Esquadra, bona part dels fets que es denuncien en l’àmbit de les violències sexuals es produeixen en un entorn proper, que en moltes ocasions la víctima considera segur, per part d’autors coneguts, ja sigui en l’àmbit de la parella, exparella, familiar o l’entorn de la víctima o del seu cercle relacional, recull l’ACN.

Pel que fa als furts, que pràcticament representen la meitat dels delictes que tenen lloc a la capital catalana, s’han incrementat un 6,5%. A més, les estafes han pujat un 35% i les detencions a lladres multireincidents, un 30%. L’activitat policial ha estat superior a la de l’any passat, amb un 23% més d’arrestos i un 11,4% més d’investigats.

El director general dels Mossos, Pere Ferrer, ha remarcat que mentre al primer semestre de l’any l’increment en els fets delictius va ser d’un 13,7% respecte a l’any anterior, en el segon semestre l’augment només va ser del 4,2%. Així doncs, el creixement anual va ser del 8,6%.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari