El Congrés rebutja il·legalitzar els partits independentistes

El PP s'alinea amb el PSOE, ERC i Junts i tomba la proposta de Vox

El Congrés dels Diputats

El Congrés dels Diputats ha tombat aquest dimarts la proposició de llei orgànica de Vox sobre la unitat d’Espanya que pretenia il·legalitzar els partits que suposessin una “amenaça” a l’ordre constitucional.

La proposta, defensada pel diputat de Vox Carlos Flores, ha reunit els vots en contra del PP, que s’ha alineat amb el PSOE, Sumar i les forces independentistes i nacionalistes presents a la Cambra Baixa (ERC, Junts, EH Bildu, PNB i el BNG, entre d’altres).

Els populars, que fa uns mesos van defensar dissoldre les formacions que practiquessin “deslleialtat institucional”, s’han desmarcat ara de la proposta dels de Santiago Abascal, que ha decaigut amb 33 vots a favor i 313 en contra.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari