El Suprem confirma la condemna per desobediència l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà

El tribunal rebutja el recurs de l'exregidor de la CUP contra la sentència d'inhabilitació i multa de 1.080 euros

Pau Juvillà

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimecres la condemna a l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà per desobediència, imposada per no retirar els llaços grocs de la finestra del seu despatx a la Paeria, sent-ne regidor, durant la campanya de les eleccions generals de l’abril del 2019.

D’aquesta manera, el tribunal desestima el recurs que va presentar Juvillà contra la sentència del TSJC, dictada el 14 de desembre de 2021, que el va condemnar a una multa de 1.080 euros i a inhabilitació per a càrrec públic durant sis mesos.

Segons el magistrat del Suprem Juan Ramón Berdugo, Juvillà va “violar el deure de la neutralitat política” i, a més, ho va fer reiteradament perquè va ser requerit per la junta electoral diverses vegades, difon l’ACN.

Quant a l’al·legació de Juvillà sobre la vulneració de la seva llibertat ideològica, el Suprem ha considerat que l’objecte del procediment no és analitzar la condemna des d’aquest punt de vista i també el de la llibertat d’expressió, ja que com a ciutadà “és lliure de fer manifestacions que reflecteixin la seva identitat política”.

Segons el tribunal, l’objecte és la desobediència de les ordres reiterades d’un “òrgan constitucional” que té la funció de garantir la transparència i netedat dels processos electorals que exigeixen la neutralitat dels poders i les administracions públiques, afegeix la mateixa informació.

D’altra banda, l’alt tribunal insisteix que la qüestió plantejada en el recurs de Juvillà es concreta en si com a regidor de l’Ajuntament i membre d’un grup municipal, podia ser requerit per la Junta Electoral per complir l’ordre de retirar l’estelada i els llaços grocs col·locats a la finestra del despatx, visibles des de l’exterior, i la resposta, que li dona és que “ha de ser afirmativa”.

El Suprem, així mateix, destaca que Juvillà no té en compte que l’exhibició d’aquests símbols no es va fer en un acte de partit de campanya electoral, sinó de forma permanent en una dependència pública de l’Ajuntament.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari