El president del CGPJ diu que una resolució judicial “no podrà veure’s revisada” fora dels tribunals

Vicente Guilarte i Felip VI defensen la independència judicial en l'acte d'entrega dels despatxos judicials, celebrat a Barcelona

El president del CGPJ, Vicente Guilarte (Nico Tomás i Pol Solá, ACN)
El president del CGPJ, Vicente Guilarte (Nico Tomás i Pol Solá, ACN).

El president en funcions del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha advertit aquest dimecres que l’acció de la justícia “no podrà veure’s revisada en instàncies alienes a les jurisdiccionals”, i ha defensat la independència judicial.

Guilarte s’ha pronunciat en aquests termes a Barcelona durant l’acte d’entrega dels despatxos judicials per part del rei Felip VI als nous jutges, i davant del ministre de Justícia, Félix Bolaños.

El president del CGPJ ha dit als nous jutges que comptin amb l’òrgan de govern del poder judicial, que ha afirmat que “es mantindrà vigilant davant de qualsevol atac a la independència, provingui d’on provingui i actuarà sempre en la seva defensa”.

“La independència és, bàsicament, l’aïllament respecte a la influència d’altres poders de l’Estat, i garantia dels ciutadans”, ha dit. “És bidireccional: ni jo influeixo en l’activitat política ni l’activitat política en la meva”, ha asseverat. “Deixin-nos en pau”, ha conclòs, segons recull l’ACN.

Per la seva banda, Felip VI ha dit que la independència judicial ha de ser preservada i respectada per tothom, i que és “imprescindible per a l’adequat funcionament de la democràcia”.

Dels 160 nous jutges, 119 dones i 41 homes, una quarta part tindran el seu primer destí professional a Catalunya, que és la comunitat autònoma a la qual aniran destinats més membres de la promoció, ja que comptarà amb un total de 44 nous jutges, el 27,5% del total, per pal·liar la tradicional gran xifra de places vacants.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari