La Generalitat es compromet a investigar “fins al final” les queixes en oposicions de Bombers

Vilagrà assegura que es va seguir el protocol mèdic després de set protests formals per irregularitats en el procés o incomoditats durant els electrocardiogrames

El president Pere Aragonès i la vicepresidenta Laura Vilagrà - Foto: Generalitat

La vicepresidenta de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha garantit aquest dimecres que l’executiu investigarà “fins al final” les queixes per les oposicions de Bombers per si hi va haver “alguna incomoditat en alguna circumstància, una mala praxi o un comentari que no tocava”.

Durant la sessió de control al govern català, Vilagrà s’ha referit a les denúncies de diverses aspirants al cos, que van alertar que durant la revisió mèdica van haver-se de treure els sostenidors durant un electrocardiograma, la qual cosa les va fer sentir “molt incòmodes”.

Sobre aquesta qüestió, Vilagrà ha apuntat que han consultat el protocol mèdic i han confirmat que és necessari fer la prova sense la part superior de la roba interior perquè l’arc metàl·lic dels sostenidors podria alterar-la.

Vilagrà, a més, ha remarcat que els electrocardiogrames es fan “en milers d’hospitals i CAP” i ha subratllat que és el protocol qui dicta que s’ha de fer sense la part superior de la roba interior. En qualsevol cas, ha assegurat que si hi va haver alguna “incomoditat” o “mala praxi” l’investigaran “fins al final”.

A més, també hi va haver queixes per confusions amb els codis que identifiquen cada opositor en algunes proves puntuables, i es va trobar notes intercanviades entre aspirants. Vilagrà ha explicat que “si hi va haver algun error, es van comparar un per un i ara estan absolutament verificats”. Segons la vicepresidenta, les proves es van fer basant-se en “el principi d’igualtat, mèrit i capacitat”.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari