El Parlament tramitarà per la via ràpida la llei perquè els delictes greus de pederàstia no prescriguin

Si la cambra catalana aprova la iniciativa, la proposició es portarà al Congrés dels Diputats

Ple del Parlament de Catalunya (ACN)

El Parlament de Catalunya ha aprovat accelerar la llei perquè els delictes greus de pederàstia amb penes superiors a cinc anys no prescriguin i la tramitarà per lectura única. Han donat suport a la tramitació per la via ràpida el PSC, ERC, Junts i En Comú Podem, que són els impulsors de la iniciativa, i també Ciutadans.

La CUP, el PP i la diputada no adscrita Cristina Casol s’hi han abstingut, mentre que Vox s’hi ha oposat. Si la cambra catalana acaba aprovant la llei, la norma s’haurà de portar després al Congrés dels Diputats perquè la prengui en consideració i, si s’escau, modifiqui el Codi Penal. Gràcies a la tramitació per la via exprés, el debat final de la llei i de les esmenes ja es podria fer en la pròxima sessió plenària.

Concretament, la iniciativa –que no té caràcter retroactiu- proposa modificar la llei orgànica del Codi Penal perquè els delictes contra la llibertat sexual comesos contra menors no prescriguin quan tinguin la consideració de greus. Pel que fa als delictes d’aquests tipus menys greus, el text planteja que prescriguin més tard per tal que la víctima pugui denunciar els fets almenys fins que tingui cinquanta anys.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari