Comença el judici a l’exblaugrana Dani Alves per agressió sexual

El futbolista s’enfronta a 12 anys de presó després de canviar de versió en múltiples ocasions

  El futbolista Dani Alves, al banquet dels acusats de l'Audiència de Barcelona pel judici per agressió sexual (ACN)

  L’Audiència de Barcelona jutja des d’aquest dilluns al futbolista brasiler, ex del Barça, Dani Alves per la denúncia d’agressió sexual a una jove en una discoteca de Barcelona el 31 de desembre del 2022. El jugador s’enfronta a una pena de 12 anys de presó i a una indemnització de 150.000 euros -que ja ha pagat- així com a deu anys de llibertat vigilada i deu anys de prohibició o aproximació a la víctima. El judici ha aixecat una gran expectació mediàtica i es preveu que duri fins dimecres al vespre.

  En la sessió d’aquest dilluns, la defensa del brasiler ha demanat la nul·litat del procés judicial i de la resolució de presó adduint que s’han vulnerat els drets fonamentals del futbolista. L’advocada d’Alves, Inés Guardiola, s’ha referit a la vulneració a un judici amb garanties i just, així com a la vulneració de la presumpció d’innocència pel “judici paral·lel” als mitjans de comunicació, circumstàncies que han rebutjat la Fiscalia, l’acusació i també el tribunal, que considera que no existeix aquesta “indefensió”. Els magistrats sí que han acceptat, però, la petició de la defensa que el jugador declari l’últim dia del judici, el dimecres, després d’escoltar tots els testimonis i perits.

  Alves està en presó preventiva des del passat 20 de gener del 2023, fa més d’un any, i encara que defensa la seva innocència, ha canviat de versió en múltiples ocasions. L’exdefensa blaugrana va negar primer que conegués la noia; després, va dir que el sexe va ser instigat per ella, en haver-li fet una fel·lació mentre ell defecava al vàter; i, posteriorment, va explicar que va ser una penetració vaginal consentida pels dos. En la darrera versió, el brasiler ha afegit que aquella nit va beure alcohol i que no era conscient dels seus actes.

  Malgrat els intents del futbolista de desacreditar la versió de la presumpta víctima, les proves contra ell són sòlides des d’un inici, i mentre l’acusació particular demana una pena de 12 anys de presó, la Fiscalia en demana nou. Segons els forenses, la noia va patir lesions lleus al genoll dret i actualment encara té un trastorn per estrès posttraumàtic de nivell elevat, i segueix en tractament psicològic. La versió de la jove s’ha vist corroborada per diverses càmeres de seguretat, testimonis, empremtes dactilars d’ella al lavabo, ADN d’ell a la roba i la vagina d’ella i lesions que ella va patir compatibles amb el seu relat.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari