Suspès provisionalment el concurs de transport sanitari de Catalunya

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic revisarà ara la documentació abans de prendre una decisió

Ambulància del SEM (foto SEM)

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha acordat suspendre provisionalment el procediment de contractació del servei de transport sanitari després d’admetre a tràmit diversos recursos.

Es tracta del concurs públic de la Generalitat per als pròxims anys amb un preu més elevat, amb una licitació per 1.985 milions d’euros per al període 2025-2030. Inclou tant el transport urgent com el no urgent i fa referència als professionals, tècnics en emergències sanitàries, i als vehicles i l’equipament.

El tribunal revisarà a partir d’ara la documentació aportada abans de prendre una decisió i, en cas que així ho determini, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) haurà de fer les modificacions dels plecs sol·licitades en els recursos.

Segons l’ACN, els recursos admesos a tràmit són del sindicat CCOO, de l’empresa Falck i de la patronal ACEA. Les fonts citades per aquesta agència indiquen que en tractar-se d’aspectes concrets, no caldria tornar a començar el procés de nou.

CCOO ha explicat que el seu recurs reclama una modificació dels plecs pel que fa a l’exigència d’experiència professional mínima exigida, ja que considera que posa en risc la subrogació i el dret a exercir una professió lliurement triada i acceptada.

El sindicat espera que aquesta suspensió tingui com a conseqüència que per part de l’òrgan de contractació de SEM es realitzin les modificacions dels plecs sol·licitades en el recurs amb la finalitat de garantir els drets laborals de les persones treballadores, afegeix la mateixa informació.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari