La Generalitat vol que l’empresa mixta pel traspàs de Rodalies es constitueixi la primera meitat de l’any

Capella i Vilagrà preveuen reunir-se en dues o tres setmanes amb Puente en la primera comissió política

  La vicepresidenta del govern català, Laura Vilagrà, i la consellera de Territori, Ester Capella, en la jornada de treball pel traspàs integral de Rodalies (Govern)

  El Govern de la Generalitat de Catalunya treballa amb l’objectiu que l’empresa pública mixta amb Renfe per gestionar el servei de Rodalies es constitueixi durant la primera meitat d’aquest any, segons ha explicat la consellera de Territori, Ester Capella, acompanyada de la vicepresidenta de l’executiu català i consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Ambdues han comparegut abans de començar la jornada de treball pel traspàs integral de Rodalies al Palau de Pedralbes, en la qual també participen el viceconseller d’Estratègia i Comunicació, Sergi Sabrià; el comissionat pel traspàs de Rodalies, Pere Macias; el secretari general de Territori, Joan Jaume Oms; i el director general de Transports, Oriol Martori, a més d’altres càrrecs vinculats als departaments de Vicepresidència, Territori i Economia.

  Vilagrà ha comentat que la comissió política amb la consellera Capella i el ministre de Transports, Óscar Puente, se celebrarà entre la segona i tercera setmana de febrer, una trobada que també ha de servir per crear les comissions tècniques per abordar qüestions més específiques com ara l’encaix jurídic o el finançament, entre altres. Segons la vicepresidenta, l’objectiu és fer una “preparació minuciosa i estratègica perquè no sigui un traspàs fake” i sigui “exemplar”.

  “Ara es tracta de desplegar l’acord polític que vam subscriure”, ha continuat Vilagrà, que ha afegit que cal “concretar l’operativa” i ha recordat que fins ara s’ha nomenat un comissionat amb experiència a Rodalies, en referència Macias, i s’han fet passos previs a mitjà i llarg termini com per exemple la formació dels maquinistes i mecànics que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú.

  En la mateixa línia, la consellera de Territori ha detallat que la reunió de la comissió política per al traspàs de Rodalies servirà també per crear les comissions executives que hauran d’abordar aquest procés des del punt de vista de la creació de l’empresa mixta o les infraestructures. “Haurem d’analitzar trams, trens totes les infraestructures que afecten Rodalies, com es fa el traspàs del personal i la planificació, el finançament i també jurídicament aquest traspàs pas a pas”, ha detallat. “En definitiva, que aquest any comencin a passar coses importants”, ha conclòs.

  (Visited 87 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari