Amnistia Internacional reclama canviar la llei del CNI i deixar d’utilitzar Pegasus

L'organització pels drets humans demana que no hi hagi "impunitat" en l'espionatge i l'operació Catalunya

  El director d'Amnistia Internacional Espanya, Esteban Beltrán (ACN)

  El director d’Amnistia Internacional a Espanya, Esteban Beltrán, ha reclamat al govern espanyol que reformi la llei del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) per tal de permetre un “millor control judicial” de les activitats dels serveis secrets espanyols, i que s’investiguin a fons tant els casos d’espionatge amb Pegasus com les investigacions irregulars de la Policia Nacional a independentistes catalans.

  En declaracions a l’ACN, Beltrán ha reclamat que no hi hagi “impunitat” en tots aquests casos i ha instat les autoritats judicials a investigar a fons aquest espionatge telefònic, que només ha avançat en un dels 17 jutjats que l’investiguen: el que duu el cas del president de la Generalitat, Pere Aragonès. El director d’Amnistia a Espanya també ha exigit que es cancel·li totalment l’ús del programari espia de telèfons mòbils, ja que el considera un “perill” si no hi ha un “adequat control judicial”.

  Per a Amnistia és necessari que els jutjats investiguin si hi ha hagut investigacions policials “destinades a la repressió i violació dels drets humans del moviment independentista català utilitzant la policia de manera il·legal i il·legítima”. En aquest sentit, Beltrán lamenta que, de moment, de tota l’operació Catalunya només s’hagi investigat mínimament el cas de l’exfiscal superior de Catalunya Martín Rodríguez Sol. Així, espera que els jutjats obrin investigacions per saber si hi ha hagut un control policial adequat d’aquelles investigacions irregulars i per descobrir quins van ser-ne els responsables. Per fer-ho, ha reclamat una “investigació imparcial i independent que arribin fins als últims extrems”.

  (Visited 83 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari