Urkullu acusa Junts de “canviar de criteri” sobre la llei d’amnistia

El lehendakari avisa que el text serà sotmès a la decisió del TC i el TJUE

Inigo Urkullu

El lehendakari Iñigo Urkullu està preocupat per “la governabilitat” a Espanya arran del ‘no’ de Junts a la llei d’amnistia. En declaracions als mitjans després de reunir-se aquest dimecres amb el president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès, al Parlament Europeu, el dirigent del PNB  ha remarcat que no li preocupa la continuïtat de l’executiu del socialista Pedro Sánchez, però sí “l’estabilitat de la governabilitat”.

El president del govern basc, en aquest sentit, no veu possible que ara mateix caigui el govern central i que es convoquin eleccions. Preguntat pel rebuig al text de la llei d’amnistia, Urkullu ha acusat Junts de “canviar de criteri”, ja que “feia setmanes que deien que era una bona proposició”.

A més, Urkullu ha alertat que la llei d’amnistia serà sotmesa a la decisió del Tribunal Constitucional i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. “La llei ha de tenir una mirada més profunda que el simple fet de l’elecció i la investidura del president Pedro Sánchez”, ha reiterat el president basc.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari