SHINING 3D s’incorpora a l’ecosistema d’indústria 4.0 del DFactory Barcelona

El DFactory Barcelona, l’ecosistema d’indústria 4.0 referència internacional impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), segueix consolidant el seu creixement i impuls a la innovació amb la recent incorporació de l’empresa SHINING 3D a les seves instal·lacions.

SHINING 3D és una empresa especialitzada en la recerca i desenvolupament de tecnologies de digitalització 3D d’alta precisió i en impressió 3D, enfocada en tres àrees clau com són les solucions de metrologia, l’escaneig 3D professional i les eines dentals digitals. Des de la seva fundació el 2004 i amb seu central a la Xina, SHINING 3D s’ha consolidat com un contribuent clau en la tecnologia digital 3D, exercint una influència global i comprometent-se a difondre l’ús de les tecnologies de digitalització.

L’empresa compta amb una plantilla de més de 1.000 professionals distribuïts a nivell mundial, amb seus estratègiques a la Xina, Alemanya, Espanya i Estats Units. Amb un 36% de la seva plantilla dedicat a R+D, el seu treball es reflecteix en l’obtenció de més de 500 patents, a més de la seva dedicació al desenvolupament de coneixement, convertint-la en un agent fonamental en la definició d’estàndards industrials nacionals a la Xina.

La varietat de productes de SHINING 3D abasta des d’escàners 3D de grau metrològic i professionals, solucions especialitzades per a odontologia, sistemes i resines d’impressió 3D, fins a eines dissenyades per al sector educatiu. Les seves col·laboracions amb els principals proveïdors de programari 3D especialitzat i sistemes d’automatització els permeten brindar solucions integrals, adaptades a les necessitats i reptes de cada usuari.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha destacat que “celebrem la incorporació d’una empresa mundial tan única com SHINING 3D en l’ecosistema del DFactory Barcelona. El nostre objectiu és continuar fomentant la col·laboració entre les empreses, la incorporació de talent especialitzat i la convergència de noves tecnologies que afavoreixin el desenvolupament tecnològic i econòmic de la societat”. 

Per la seva banda, el portaveu de la companyia, Niels Stenzel, ha afirmat que formar part de l’ecosistema del DFactory Barcelona “no només implica impulsar l’ús de solucions de digitalització 3D per enfrontar els desafiaments de la indústria, sinó també explorar nous sectors i solucions d’un món cada vegada més digitalitzat. DFactory és una incubadora de projectes multidisciplinaris, una font de solucions i de preguntes que inspiren l’exploració de nous horitzons. SHINING 3D en vol formar part, estar present i posar a disposició les seves solucions i coneixement”.   

Un ecosistema en constant creixement

El DFactory Barcelona segueix complint l’objectiu de convertir-se en la fàbrica del futur, fomentant i desenvolupant la indústria 4.0, el nou talent i les noves tecnologies i inversions, en un espai inigualable. En aquest entorn, tecnologies com la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial o sensòrica donen lloc a una nova manera de produir, molt més sostenible, generant sinergies entre empreses i brindat la possibilitat d’establir aliances amb la resta de les organitzacions presents a l’edifici.

És un projecte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, que facilita la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potencia l’economia circular adoptant nous sistemes productius i de manufactura avançada sostenibles.

Actualment l’ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000m2 en quatre plantes, on ja s’han instal·lat prop de 30 companyies i en les quals treballen al voltant de 500 persones, unes xifres que avalen el seu 80% d’ocupació. A més, es preveu que en l’exercici d’enguany es projecti la segona fase de l’emblemàtic edifici, un impuls que li permetrà assolir en els propers anys altres 72.000 m2. Amb això, es preveu que en total treballin 1.500 persones de forma directa i 5.000 de forma indirecta.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari