L’Audiència Nacional pregunta a la Fiscalia si es poden destruir les proves dels atemptats del 17-A

Algunes acusacions s'hi oposaran perquè han presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional

L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

L’Audiència Nacional ha demanat a la Fiscalia si ja pot destruir la gran quantitat de proves relacionades amb el procediment judicial dels atemptats terroristes de l’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

El decret del lletrat de l’administració de justícia del servei d’executòries de la sala penal, avançat per El Món i al qual ha tingut accés l’ACN, pregunta si es poden destruir, concretament, els ordinadors, tauletes, telèfons mòbils, targetes SIM, targetes i llapis de memòria, càmeres de fotos, documentació, elements per fabricar explosius, vídeos i banderes d’Estat islàmic, entre altres objectes.

L’Audiència, a més, pregunta a la policia on són els vehicles dels condemnats i els morts, com la furgoneta d’Abdelbaky Es Satty, imam de Ripoll, dos turismes dels germans Abouuyaqub, la moto de Mohamed Hichami, i els vehicles que els terroristes van llogar per cometre els atemptats.

El mateix decret demana a la policia que el vehicle es posi a disposició dels seus legítims hereus, una situació altament improbable perquè cap dels seus hereus ha reclamat mai el cos de l’imam, afegeix l’ACN.

Algunes acusacions han avançat que s’oposaran a la destrucció de les proves perquè han presentat un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional. El seu objectiu amb aquest recurs és confirmar si l’imam de Ripoll està realment mort o si col·laborava amb els serveis secrets espanyols, entre altres qüestions que consideren que no es van aclarir.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari