El PIB espanyol tanca el 2023 creixet un 2,5%, segons l’INE

Les estadístiques oficials de l'últim trimestre de l'any passat reflecteixen una acceleració del 0,6%

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo - Foto: Moncloa

L’economia espanyola va créixer el 2023 un 2,5%, superant les expectatives del govern central, segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El PIB s’ha situat, a preus corrents i segons les xifres oficials, en 1.462.070 milions d’euros, un 8,6% per sobre dels nivells del 2022.

L’augment de l’economia espanyola ha arribat després d’un últim trimestre d’acceleració, amb un increment del 0,6% entre l’octubre i el desembre, dues dècimes per sobre del trimestre anterior. En termes interanuals, el quart trimestre l’economia va créixer un 2% respecte al mateix període del 2022, difon l’ACN.

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, ha considerat que, amb aquestes dades, l’economia espanyola s’ha situat en un “punt de partida avantatjós” per complir amb l’objectiu d’un augment del PIB del 2%, i ha previst que Espanya “serà la gran economia de l’eurozona que més creixi el 2023 i el 2024”.

Els motors del creixement de l’economia han estat el consum privat i el bon comportament del mercat laboral, entre d’altres, segons el ministre.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari