Asens veu possible que Junts voti en contra de la llei d’amnistia

L'exdiputat dels comuns aposta per tirar endavant la llei i fer posteriorment una reforma

  L'exdiputat dels comuns i negociador de Sumar, Jaume Asens, a La 2

  L’exdiputat dels comuns al Congrés Jaume Asens ha considerat possible que Junts voti aquest dimarts en contra la llei d’amnistia a la cambra baixa, i ha assenyalat que, en cas que fos així, “políticament seria una derrota que no ens podem permetre. Seria una imatge desastrosa i la ciutadania no s’ho mereix”. En aquest sentit, en una entrevista a RTVE, el negociador de Sumar ha demanat “responsabilitat” tant a Junts com al PSOE i que s’esforcin per arribar a una entesa.

  Asens ha destacat que hi ha un acord en el 99% del text i ha apostat per tirar endavant la llei i fer posteriorment una reforma per incorporar l’actual desacord. L’ex dels comuns ha manifestat que entén l’esmena de Junts, però no comparteix l’estratègia del “tot o res”. “Entenc la posició de Junts i comparteixo la preocupació que manifesten amb les dues investigacions en curs dels jutges (Joaquín) Aguirre i (Manuel) García Castellón, però discrepo de l’estratègia de fins on estan disposats a anar. No és la fi del món si avui cau, però seria millor aprovar avui la llei i, l’endemà, impulsar una iniciativa per reformar-la. Consolidem el 99% i després anem a buscar el 100%”, ha manifestat.

  El negociador de Sumar ha explicat que si el ple del Congrés tomba aquest dimarts l’amnistia, la llei tornaria a la Comissió de Justícia, on es podria reobrir la negociació. Així doncs, podria tornar a votar-se al ple al cap d’un mes, però Asens alerta que això”pot generar molta frustració”. De fet, a parer de l’exdiputat dels comuns, si avui el Congrés tomba l’amnistia, “la dreta estarà satisfeta i els jutges veuran que tenen capacitat de fer caure una llei amb les seves instruccions”. “Els estarem donant un incentiu”, ha avisat.

  (Visited 53 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari