Illa adverteix que les esmenes a la llei d’amnistia han “d’augmentar la solidesa jurídica”

El líder del PSC no veu "cap inconvenient" en esgotar la legislatura catalana, però demana a Aragonès que "governi"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, presideix la taula permanent sobre la sequera (Francesc Voltas, ACN)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, presideix la taula permanent sobre la sequera (Francesc Voltas, ACN).

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, no mostra “cap inconvenient” en esgotar la legislatura catalana després que el president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès, afirmés aquest dilluns que les eleccions serien el febrer de 2025, tal com està previst. Tot i això, Illa ha demanat a Aragonès que “governi”. Ho ha dit en una entrevista a RNE on també s’ha referit a la negociació per les esmenes a la llei d’amnistia entre el PSOE i els independentistes.

Illa ha advertit que les esmenes “han d’augmentar la solidesa jurídica”. “Es tracta de perfeccionar una llei que ja és molt sòlida”, ha asseverat. Referent a les crítiques de la vicepresidenta del govern espanyol, Teresa Ribera, al jutge del cas Tsunami, Manuel García Castellón, Illa s’ha desmarcat i ha mostrat el seu “respecte” al poder judicial.

El cap de l’oposició al Parlament de Catalunya ha defensat les polítiques dels socialistes al govern central per “aconseguir la convivència i la normalitat institucional” i ha assegurat sentir-se “tranquil” perquè s’està “actuant en la línia correcta”. “Cal passar pàgina de deu anys molt negatius, nefastos per Catalunya”, ha insistit.

D’altra banda, Illa ha parlat de la negociació dels decrets entre el PSOE i Junts. Ha lamentat la situació viscuda, però ha afirmat que els acords no s’han “trencat”. Sobre la contrapartida obtinguda pels de Carles Puigdemont, Illa ha comentat que no li van “incomodar” l’acord per delegar les competències en immigració, però ha preguntat a Junts que li “agradaria saber per a què”. Finalment, ha dit que no li “preocupa en excés el rèdit electoral” que pugui aconseguir Junts gràcies a aquesta cessió.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari