Illa, a Aragonès: “Si les eleccions han de ser el febrer del 2025, per què nomenen candidat avui?”

Junts també retreu a ERC que "es posi en mode electoral quan hi ha emergències a solucionar"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, presideix la taula permanent sobre la sequera (Francesc Voltas, ACN)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, presideix la taula permanent sobre la sequera (Francesc Voltas, ACN).

Salvador Illa diu que “sobta una mica” la decisió d’ERC de proposar Pere Aragonès com a pròxim candidat a la Generalitat, com s’ha fet aquest dissabte al Consell Nacional dels republicans. “El que molta gent es pregunta és, si les eleccions han de ser el febrer del 2025, per què nomenen el candidat avui”, ha assegurat el primer secretari del PSC i cap de l’oposició en declaracions als mitjans des de Galícia, on participa de la convenció federal del PSOE. “Respecto molt els processos de cada partit, no vull burxar ningú, però sí que és poc habitual”, ha afegit. Li ha demanat “que governi” per fer fronts als múltiples reptes que té Catalunya. “Estem posant les coses fàcils, i ni així”, ha lamentat.

Illa ha assegurat que la convocatòria d’eleccions correspon al president Aragonès, però li ha reclamat que mentrestant se centri en la gestió. “Estem en sequera, estem a la cua en renovables i educació, les infraestructures estan al límit, i no es prenen decisions”, ha criticat el primer secretari del PSC. Ha lamentat que Catalunya “porta deu anys perduts amb les presidències de Mas, Puigdemont, Torra i Aragonès”.

“L’error” del “mode electoral”

Junts per Catalunya considera un “error” que ERC “es posi en mode electoral quan tenim reptes i emergències tan importants per solucionar a Catalunya”. Així ho ha criticat el portaveu i vicepresident del partit, Josep Rius, després que els republicans hagin aclamat Pere Aragonès per ser el candidat a una segona legislatura.

En una entrevista al programa ‘Faristols’ de Ràdio 4, Rius ha contraposat que ells estan “orientar a treballar en reptes importants, projectes i donar solucions als problemes que tenim ara”. Si bé ha defensat que Carles Puigdemont ho pugui ser, també ha assenyalat que la formació “té prou quadres i dirigents” en cas que no pogués presentar-s’hi per retards en l’aplicació de la llei d’amnistia.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari