La Generalitat comença a investigar la filtració de l’examen de les oposicions d’enginyers forestals

La consellera Vilagrà parla d'una "negligència" que pot acabar amb un "expedient disciplinari"

Laura Vilagrà

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha obert una investigació reservada per la filtració de l’examen de les oposicions d’enginyers forestals celebrat el juliol del 2023 i amb cinc places en joc.

Segons ha avançat la Cadena SER i difon l’ACN, un aspirant va descobrir al setembre –dos mesos després de la prova- que hi havia una carpeta pública de l’aplicació Teams amb les preguntes i respostes de l’examen, creada al març i amb accés lliure per a tots els treballadors de l’administració.

“A través d’una denúncia a la bústia ètica vam ser alertats que probablement alguna persona podia haver tingut accés a les preguntes de l’examen”, ha reconegut la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha parlat d’una “negligència” i ha obert la porta a un “expedient disciplinari”.

“Vam realitzar un total de 72 oposicions, entre les quals una de petita de cinc places destinada a enginyers forestals”, ha recordat Vilagrà. “Després de l’alerta a través de la bústia ètica vam obrir una informació reservada i la investigació ens ha confirmat que hi podria haver hagut una negligència per part d’una persona vinculada al tribunal”, ha precisat la titular de la Presidència.

“Es van penjar l’examen en un grup de la plataforma de Teams compartida amb els membres del tribunal i alguna persona va tenir accés a les preguntes a través d’un enllaç”, ha continuat Vilagrà. “Aquesta és la informació reservada que hem pogut recollir i, si aquests fets es concreten, hi haurà un expedient disciplinari per una situació molt greu”, ha reblat.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari