Desclassifiquen documents sobre l’espionatge a Aragonès

La Moncloa accedeix a la petició del jutge, que pretén aclarir si el CNI va adquirir el programa espia

Pilar Alegría

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts desclassificació parcial de la documentació sobre l’espionatge amb Pegasus al president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’any 2020, quan era vicepresident del govern.

La desclassificació permetrà conèixer els arguments del jutge que va autoritzar l’espionatge, però no inclou els mètodes ni la documentació del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), que és qui va executar l’acció.

El govern espanyol respon d’aquesta manera a la petició del jutjat de Barcelona que investiga l’espionatge a Aragonès fruit d’una querella d’aquest contra la que va ser directora del CNI, Paz Esteban, i l’empresa israeliana NSO que comercialitza el software.

Un cop aprovat aquest acord, l’executiu facilitarà els documents desclassificats al jutge que porta el cas, i aquest decidirà si els facilita a les parts.

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha volgut deixar clar a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que aquesta és una desclassificació “parcial” que l’executiu espanyol aprova “per a aquest cas concret” en resposta a la petició del jutge de Barcelona que investiga l’espionatge a Aragonès, Santiago García.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari