La CEOE carrega contra “l’arbitrarietat” de l’acord per apujar l’SMI un 5%

La patronal lamenta "l'escàs esforç" del Ministeri de Treball per sumar-los al pacte

  Reunió extraordinària del comitè executiu de la CEOE (CEOE)

  La CEOE ha rebutjat l’acord entre el govern central i els sindicats per a l’augment del salari mínim interprofessional (SMI) en un 5%, una  mesura que beneficia a 2,5 milions de treballadors a Espanya, els quals cobraran 1.134 euros en 14 pagues, és a dir, 54 euros mensuals més. En un comunicat, la patronal espanyola ha “lamentat profundament l’escàs esforç” de l’executiu central i del Ministeri de Treball que dirigeix Yolanda Díaz perquè els empresaris se sumessin el pacte, i ha carregat contra la “situació d’arbitrarietat” de la negociació.

  Segons la CEOE, s’ha viscut un “fet insòlit” quan les pujades plantejades eren més o menys altes en funció de si els empresaris entraven o no a l’acord, en comptes d'”en funció de criteris tècnics”. A més, la patronal que dirigeix Antonio Garamendi ha apuntat que l’increment del 5% pactat “pot fer incórrer en pèrdues o fins i tot en la fallida moltes empreses”, especialment pimes i autònoms.

  El comunicat defensa la proposta que la CEOE va posar sobre la taula per incrementar l’SMI entre el 3% i el 4%, i reitera que, per fer compatible la pujada amb “la supervivència del teixit empresarial”, calia que també s’indexés a la contractació amb les administracions públiques i al sector agrari. En general, els empresaris han carregat contra el Ministeri de Treball per haver-se negat a acceptar les propostes “pel seu cost per a la ciutadania, mentre assistim a increments de la despesa pública derivats d’acords merament polítics”.

  (Visited 62 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari