El Sindicat de Llogateres desconfia de la limitació dels lloguers

L'entitat tem que el nou índex "tingui forats" i espera a conèixer "la lletra petita"

La portaveu del Sindicat de Llogateres, Carme Arcarazo

El Sindicat de Llogateres ha considerat aquest dijous que la regulació dels preus dels lloguers a Catalunya “arriba molt tard”, després que la consellera de Territori, Ester Capella, hagi anunciat que la mesures de contenció de rendes es començarà a aplicar durant el mes que ve.

La portaveu de l’entitat, Carme Arcarazo, ha rebutjat donar per fet que entri en vigor el febrer, i ha recordat que la llei de l’habitatge es va aprovar fa vuit mesos. “Aquest bloqueig administratiu ha tingut més a veure amb donar oxigen a la patronal immobiliària”, ha criticat.

L’entitat, a més, ha remarcat que evita “celebrar res” fins que vegi “els detalls i la lletra petita” de l’acord i ha qüestionat el nou índex que publicarà l’executiu de l’Estat. “Pot ser que tingui forats i que no acabi fent baixar els lloguers tant com seria just”, ha dit Arcarazo.

“Cada mes que la regulació no entra en vigor són desnonaments, pujades dels lloguers, famílies que tenen menys diners i més diners a l’especulació”, ha afegit la portaveu. Arcarazo ha assegurat que, a Barcelona, la població dedica la meitat del que guanya a pagar el lloguer i per aquest motiu ha qualificat de “crucial” que la regulació es comenci a aplicar.

Un dels elements que més ha qüestionat el Sindicat de Llogateres ha estat el nou índex de preus de referència dels lloguers que ha de publicar el ministeri d’Habitatge per tal de poder declarar zones tenses els 140 municipis assenyalats pel Departament de Territori. L’entitat ha remarcat que cal que aquest indicador “contempli els preus reals” i no pas els preus “de la bombolla dels últims anys”. “Cal punxar la bombolla, perquè estem en un moment on els llogaters viuen escanyats”, ha apuntat la portaveu.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari