El futur de Pere Aragonès és una incògnita

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va arribar al càrrec a l’ombra d’Oriol Junqueras, que aleshores encara estava a la presó pel cas de l’1-O. Des d’aleshores, a dins d’Esquerra Republicana ningú ha qüestionat la seva elecció ni el seu càrrec, però les circumstàncies han canviat i no tothom està disposat a acceptar que el pròxim cartell d’ERC al Parlament el lideri ell. D’una banda, hi ha els que volen que Junqueras, si l’amnistia es pot aplicar aviat, torni a ser el cap de llista i torni a la vida política institucional. I de l’altra, hi ha els que creuen que Aragonès té un perfil massa poc independentista i massa poc unilateralista. Tampoc hi ha ajudat que digui que el referèndum que demana sempre podria incloure més opcions a banda de la independència.

Aragonès està totalment al marge de la vida interna del seu partit, Esquerra. Mentre Oriol Junqueras i Marta Rovira no se’n van poder fer càrrec, ell i Marta Vilalta feien el seu paper. Però des del retorn de Junqueras, Aragonès ni tan sols intervé en les discussions sobre qui serà el pròxim cap de llista dels republicans a les eleccions europees que se celebraran d’aquí a uns mesos.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari