L’executiu central diu a Junts i PP que tombar els decrets anticrisi encarirà la llum i els aliments

"Avui no pot ser el dia en què el Congrés torni a aprovar retallades socials", ha alertat el ministre Bolaños

    El ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, ha recordat aquest dimecres als partits contraris a la convalidació dels decrets anticrisi que tombar-los repercutirà directament en la factura de la llum, el preu dels aliments bàsics o les pensions. “Quan arribi el moment de votar, els demano que pensin en les persones que estem representant, i no en interessos partidistes”, ha reclamat. Bolaños ha apuntat que aquest dimecres “no pot ser el dia en el qual el Congrés torni a aprovar retallades socials com fa més de cinc anys”, i ha assegurat que això “no és el que vol la societat”, en referència a les negatives de Junts i el PP.

    El ministre ha advertit que la població “es juga molt” en la convalidació dels decrets llei, i ha alertat que si les propostes de l’executiu central no tiren endavant, aquesta mateixa setmana decauran també mesures com els descomptes al transport públic. “Demano que entenguin la importància que tenen el vot que emetran avui per milions de ciutadans i empreses”, ha manifestat, dirigint-se als diputats.

    Segons Bolaños, cal evitar “politiqueries que ningú entén” i fer coses “útils” a favor de les famílies i el teixit productiu. El ministre, que ha defensat al Congrés el decret multitemàtic de justícia, funció pública, règim local i mecenatge, ha recordat que també és “urgent” validar aquesta reforma per accedir als fons Next Generation de la Unió Europea, concretament, 10.000 milions d’euros.

    “Parlem de milers de milions d’euros que estan convertint Espanya en un país més avançat i just”, ha insistit Bolaños. En el cas del decret de justícia -el primer del debat extraordinari celebrat avui al Senat, que ha acollit la sessió del Congrés- ha assegurat que permetrà agilitzar els tràmits judicials i millorar la coordinació entre jutjats, registres o notaris.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari