Podem reitera el seu ‘no’ als decrets si el PSOE no modifica la reforma del subsidi per desocupació

Belarra també reclama congelar els lloguers i topar els beneficis de les empreses d'alimentació

    La secretària general de Podem, Ione Belarra, en declaracions al Congrés

    La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha insistit aquest dimarts que els cinc diputats de la seva formació no votaran a favor del decret de l’escut social i la reforma del subsidi de desocupació si el PSOE no s’avé a introduir-hi canvis. “No podem votar a favor de retallades”, ha afirmat la dirigent de la formació morada en roda de premsa al Congrés.

    Belarra ha recordat que la reforma del subsidi de desocupació implicarà que els qui hagin cotitzat 15 anys amb salari mitjà perdin prop de 1.900 euros anuals en la seva pensió. Pel que fa al decret de l’escut social, la secretària general de Podem ha acusat l’executiu central d’anar “al ralentí” i “vivint el que ja es va fer a passada legislatura”.

    Per tal de donar suport al paquet de mesures socials, Belarra ha proposat al PSOE que inclogui la congelació dels lloguers i que es torni a recuperar la limitació de l’augment al 2%. La formació morada també demana que es posi un topall als marges de benefici de les empreses que comercialitzen aliments.

    En tot cas, a 24 hores de la votació, la dirigent de Podem ha afirmat que el seu partit “no té notícies” del govern espanyol i que, per ara, no està negociant un canvi de posició. “Nosaltres volem votar a favor, però és fonamental que no hi hagi retallades”, ha insistit.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari