El PSC alerta que votar contra els decrets de Sánchez posa en risc millores socials

Tortolero demana "política útil" i "responsabilitat" després que Junts hagi dit que no donarà suport a les mesures del govern central

    Roda de premsa de la portaveu del PSC, Èlia Tortolero (ACN)

    La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha advertit que votar en contra dels darrers decrets de mesures socials aprovats pel govern central “implica posar en risc” diverses millores socials com ara la revalorització de les pensions contributives, la gratuïtat de Rodalies de Catalunya, els descomptes en diversos transports públics, la protecció de famílies vulnerables davant de possibles desnonaments i la reducció de l’IVA i d’impostos a l’electricitat i el gas, entre altres. Ho ha dit en una roda de premsa aquest dilluns, després que Junts mantingui avui dia el seu no als decrets anunciats pel president del govern central, Pedro Sánchez.

    L’executiu espanyol va aprovar a finals del 2023 una bateria de mesures que aquesta setmana el Congrés haurà de convalidar. Els set diputats de Junts poden ser clau perquè tirin endavant, ja que el PP ha descartat facilitar-ne l’aprovació i Podem –que es va separar del grup parlamentari de Sumar– s’ha plantejat un vot en contra. Davant d’aquest escenari, Tortolero ha instat els partits de Catalunya a tenir en compte “el que van votar els catalans el 23 de juliol” a les darreres eleccions generals: “És el moment de la responsabilitat, de la política útil i de fer la política que necessiten els ciutadans”, ha afegit.

    Pressupostos de la Generalitat

    Preguntada per l’estat de les negociacions amb el Govern de la Generalitat per als pressupostos de la d’aquest 2024, la socialista ha explicat que l’executiu català els ha fet arribar un document de “mil pàgines” amb la seva proposta i que l’estudiaran, però ha demanat que primer es compleixin els acords que van permetre aprovar els comptes del 2023. “No ens reunirem per parlar dels (pressupostos) de 2024 si primer no es compleixen els acords a què vam arribar amb el president de la Generalitat per al 2023”, ha alertat Tortolero.

    (Visited 42 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari