El periodista i escriptor Jaume Clotet guanya el Premi Josep Pla

L’autor de novel•la negra César Pérez Gellida es fa amb el Premi Nadal

César Pérez Gellida i Jaume Clotet, guanyadors dels Premis Nadal i Josep Pla

L’escriptor i periodista Jaume Clotet ha guanyat el 56è Premi Josep Pla amb La Germandat de l’Àngel Caigut i l’autor de novel·la negra César Pérez Gellida, el 80è Premi Nadal amb Bajo tierra seca. Les dues són obres emmarcades en el gènere del thriller. L’obra de Clotet es situa en l’actualitat però amb elements històrics amb un monjo de Montserrat i una mossa d’esquadra com a protagonistes, mentre que la història de Pérez Gellida tracta sobre una enigmàtica i seductora vídua que a l’Extremadura de principis del segle XX va marcar el destí d’aquells que es van creuar amb ella. Els guanyadors van rebre el premi la nit d’ahir al tradicional acte a l’Hotel Palace de Barcelona. Les dues novel·les seran publicades el 7 de febrer de la mà de l’editorial Destino.

Clotet va explicar, després de rebre el guardó, que la novel·la guanyadora del Pla és un thriller amb base històrica i suposa un viatge pel regne llatí de Jerusalem del segle XIII fins a la Barcelona del segle XXI al voltant d’un secret. La Germandat de l’Àngel Caigut narra una missió en què es juga la guerra entre el bé i el mal, que pot posar en risc els fonaments de la mateixa Església Catòlica. La novel·la comença a Acra a Terra Santa l’any 1291, on un grup de templers fugen de l’agonitzant regne de Jerusalem i s’emporten un gran secret de la cristiandat. El Premi Josep Pla de prosa en llengua catalana ha rebut 37 obres.  El jurat del guardó l’han format Laia Aguilar, Marc Artigau, Montse Barderi, Manuel Forcano i Glòria Gasch. La seva dotació econòmica és de 10.000 euros.

Bajo tierra seca és un thriller coral, en la línia del que ha escrit l’autor en les seves obres anteriors. Després de l’incendi de la hisenda de la protagonista, la vídua desapareix i comença una investigació per saber què ha passat i que ha estat d’ella. Després de rebre el guardó, César Pérez Gellida va apuntar que el llibre és “un thriller molt negre amb un transfons polític i social que condiciona la novel·la i on es posa de manifest que l’hostilitat pot condicionar les persones i fer-les molt més hostils”.

El Premi Nadal de Novel·la ha arribat a la 80a edició i va rebre un total de 824 obres procedents de l’Estat espanyol així com d’altres països. La dotació d’aquest guardó és de 30.000 euros. El jurat del Premi Nadal ha estat format per Inés Martín Rodrigo, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés TrapielloEmili Rosales.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari