El PSOE manté que pot acordar amb Junts el decret òmnibus de mesures socials

Els socialistes asseguren que "parlen amb normalitat" amb els grups i no tanquen la porta a cap suport

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras

El PSOE encara veu marge d’acord sobre el decret òmnibus de mesures socials que es votarà dimecres al ple del Congrés i que, de moment, topa amb la negativa de Junts. Fonts socialistes citades per l’ACN asseguren que estan “parlant amb normalitat” amb Junts i la resta de grups i apunten que les dificultats a l’hora d’aconseguir els suports són “normals” en un Congrés sense majories absolutes, com va passar durant la legislatura anterior en què va acabar aprovant la pràctica totalitat de les lleis que va portar a la cambra. “Hi estem acostumats i seguim parlant” apunten.

ERC, per la seva banda, encara està estudiant el decret i no ha anunciat el sentit del seu vot. El suport de les dues formacions independentistes és crucial perquè el decret prosperi, igual que la resta de normes que l’executiu porti al Congrés i que no disposin dels vots de les forces de la dreta espanyola.

El PSOE i Junts van constatar les seves diferències sobre el decret en la reunió d’aquest dijous que el secretari general de Junts, Jordi Turull, va mantenir amb el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari