Què ha deixat de fer Josep Lluís Alay l’1 de gener?

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina de l’expresident català Carles Puigdemont, ha estrenat l’any 2024 a X sense difondre cap proclama solemne o agosarada sobre la independència de Catalunya, un canvi de tendència que va començar fa un any.

Fa ara dos anys, l’1 de gener del 2022, Alay va piular: “El 2022 fotem el camp, caigui qui caigui”. La realitat ha estat ben diferent i un bon grapat d’usuaris de la xarxa social, que llavors s’ho esperava i va programar recordatoris sobre aquest missatge, n’ha fet befa un cop més.

De fet, Puigdemont mateix ha facilitat l’any passat la investidura de Pedro Sánchez a canvi del compromís sobre l’aprovació d’una llei d’amnistia per als encausats pel procés i ha rebaixat el seu to.

Més lluny encara queda la piulada amb què Alay, l’1 de gener del 2020, va afirmar que “la força intemporal del nostre poble ens conduirà a la llibertat aquest 2022”.

El cap de l’oficina de Puigdemont, això sí, s’ha fet ressò del missatge gens agosarat amb què l’expresident i eurodiputat ha expressat sobre el 2023: “Un any viscut, intens i difícil. Un any per viure, que tampoc no serà fàcil. Us desitjo un molt bon any 2024, de salut, feina i llibertat”.

Alay, d’altra banda, ha tancat el 2023 destacant que la loteria és un “residu del franquisme més caspós” i un “fenomen sociològic espanyol únic a Europa i al món”, i ha interpel·lat 3cat, la nova marca digital de TV3 i Catalunya Ràdio, preguntant si “ens el traurem algun dia de sobre”.

(Visited 328 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari