CCOO insta Salut a reforçar les plantilles davant l’augment de contagis per virus respiratoris

El sindicat avisa que els hospitals tenen pacients acumulats a passadissos, amb casos que superen les 12 hores d'espera

  Una infermera de l'Hospital Clínic
  Una infermera de l'Hospital Clínic

  CCOO ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que reforci les plantilles d’hospitals i centres d’atenció primària (CAP) davant “l’increment notable” de contagis per virus respiratoris entre la població, ja sigui per grip estacional, per grip A o per covid. “Som conscients que s’han fet molts contractes programa adreçats a professionals durant aquesta època, però trobem que són insuficients pel nombre de casos atesos, i més quan Catalunya encara no ha arribat al pic màxim de nombre de contagis”, indiquen els representants dels sanitaris en un comunicat.

  El sindicat també ha assegurat que està rebent queixes d’hospitals “d’arreu del territori” que denuncien que tenen pacients acumulats a passadissos en espera de ser atesos, amb casos que “han superat les 12 hores d’espera per a ser avaluats i iniciar tractaments”. La situació “s’agreuja si calen ingressos a planta, perquè l’espera de llit encara és més elevada”, i tampoc “és millor als centres d’atenció primària i a les urgències ateses als CUAP”.

  Per tot plegat, CCOO també demana que s’habilitin “àrees específiques” que diferenciïn els caos de patologies respiratòries de la resta d’urgències, per tal d’evitar així més contagis.

  (Visited 63 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari