Junts amenaça de tombar un decret que pararia l’amnistia

La norma recull suspendre procediments judicials recorreguts davant del Tribunal de Justícia de la UE

La líder de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, en el debat d'investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo

Junts ha amenaçat aquest dimecres el govern espanyol amb tombar-li al Congrés el seu primer decret llei, l’aprovat pel Consell de Ministres el 19 de desembre sobre mesures relacionades amb el servei públic de justícia, funció pública, règim local i mecenatge, perquè posaria en risc l’aplicació de l’amnistia.

L’article en qüestió és el 43 bis, que s’afegiria a la Llei d’Enjudiciament Civil i permet a qualsevol tribunal deixar en suspens l’efectivitat de qualsevol norma en el moment que es plantegés una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) perquè dirimeixi si està dins dels paràmetres de la UE.

La disconformitat l’ha fet pública Miriam Nogueras, portaveu de Junts a Madrid. El partit argumenta que l’article 43 bis dona una eina més al Suprem per actuar.

Des del Govern recorden que la inclusió del 43 bis al reial decret “no canvia res”. Actualment, quan un jutge presenta una qüestió prejudicial al TJUE, l’organisme judicial europeu exigeix que mentre estudia la qüestió se suspengui l’aplicació de qualsevol llei.

La Moncloa confirma, a més, que no fa més que complir les exigències de la Comissió Europea en afegir aquest requisit en una llei nacional.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari