Trist comiat de Toni Soler a ‘Està passant’ (TV3)

El darrer programa que va presentar, el 21 de desembre, va interessar menys catalans que ‘Aquí la Tierra’ (La 1) i Pasapalabra (Antena 3)

Jair Domíguez i Òscar Andreu aplaudeixen Toni Soler, en acomadiar-se com a presentador d''Està passant' (TV3), el 21 de desembre

Toni Soler ha deixat de presentar el programa Està passant de TV3. El dijous 21 de desembre va ser l’últim cop que ho va fer després d’estar al capdavant del programa des de la temporada 2017-2018. L’aleshores director de TV3, Vicent Sanchis, va comprar el programa a Minoria Absoluta, la productora de Toni Soler, perquè portés a la televisió pública un humor que satisfés la parròquia independentista coincidint amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i la posterior proclamació de la independència de Catalunya. El primer programa es va emetre el 14 de setembre del 2017, dues setmanes abans del referèndum. Aquella temporada va costar 1.649.975 euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La setena temporada, que Toni Soler ha abandonat quatre mesos després de començar, ha costat 1.789.445,57 euros.

El comiat de Soler va ser molt aplaudit pel públic present al plató però va tenir molt mals resultats d’audiència. Aquest 21 de desembre hi va haver més catalans que van preferir veure el magazine Aquí la Tierra, de La 1, i el concurs Pasapalabra, d’Antena 3, que les bromes de Soler i companyia. Està passant va tenir només 211.000 espectadors mentre que Pasapalabra en va tenir 229.000 i Aquí la Tierra, 237.000. En percentatges, Està passant es va quedar amb un 12,2% de l’audiència mentre que els altres dos programes van tenir un punt més de share. El TN vespre, que s’emet immediatament després d’Està passant va recuperar audiència per TV3 i va tenir 359.000 seguidors.

Es desconeix el compromís que va adquirir Toni Soler amb la CCMA com a presentador del programa, del qual en continua constant com a director conjuntament amb Roger Rubio, però el setembre ja va anunciar, en una entrevista a RAC 1, que deixaria de conduir-lo. “Jo sóc poc de compromisos diaris i ara cal que l’esquema canviï una mica”, va afirmar després de presentar Esta passant diàriament durant més de sis anys. Va dir que el programa seria més “coral” i va justificar la seva retirada dient que “tenim un rodatge, tenim coses diverses que he d’afrontar, i em cal més disponibilitat de la que tinc ara”.

El seu darrer programa va començar amb grans aplaudiments del públic, amb crits de “Toni! Toni!” i elogis dels seus col·laboradors Jair Domínguez i Òscar Andreu. El to antisocialista habitual del programa el va recordar Andreu quan Soler va anunciar que parlarien del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. “Ah! Parlarem de Pedro Sánchez. Molt bé! Que vagi bé!”, va exclamar i se’n va anar.

Les paraules de Toni Soler en acomiadar el darrer programa que va presentar van ser: “Gràcies per fer-me riure tant Òscar, gràcies per fer-me riure tant Jair. Ja ho heu vist. No hem fet res més que riure. Moltes gràcies per ser-hi aquests sis anys, gràcies a tots els equips de TV3, de Minoria Absoluta, que ho han fet possible, molts estan aquí, us demano un aplaudiment per ells, treballen molt, són molt bons, us estimo molt a tots, nois. Gràcies. Molt bona nit. Us deixo però us deixo en molt bones mans com sabeu i amb el convenciment que sóc una  persona amb molta sort, per la feina que tinc, pels companys que tinc, per la família que tinc perquè avui també estan aquí i em fa gràcia dir-ho, pels farts de riure que m’he fet i perquè encara que el cap i el cos em diguin que toca marxar, jo amb el cor ja us trobo a faltar una miqueta a vosaltres i a vosaltres que esteu a casa. I com que sóc un tio amb sort estic convençut que ens tornarem a veure. No sé quan! Mentrestant, bones festes, pau i amor, pau a tot arreu on hi hagi guerra, amor i empatia aquí a casa nostra, que tots els que son fora de casa per motius polítics puguin tornar aviat i que l’humor ens governi per sempre. A reveure. Moltes gràcies!”.

Si tornen aviat “els que són fora de casa per motius polítics” es trobaran que Toni Soler ja no presenta Està passant, un programa que segur que els encanta.

(Visited 3.055 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari