SAP-FEPOL i SME tallen el trànsit per exigir a Elena que defensi els Mossos

Una trentena de membres dels sindicats acusen Interior de debilitar el cos i reclamen "transparència i valentia" al conseller

Protesta de SAP-FEPOL i SME contra les polítiques del Departament d'Interior

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) han exigit aquest divendres “un gir de 180 graus” amb “transparència i valentia” al Departament d’Interior de la Generalitat per defensar el cos policial.

En una protesta davant la conselleria que encapçala Joan Ignasi Elena, una trentena de membres dels sindicats han tallat el trànsit i han desplegat una pancarta amb el lema “És l’hora de cobrar”. Tot seguit, s’han assegut davant de la seu del departament amb benes que els tapaven ulls i boca, difon l’ACN.

Els sindicats han acusat Interior de debilitar el cos amb les seves polítiques de seguretat, tal com ha expressat el secretari general del SAP-FEPOL, Pere García, en declaracions als mitjans. El dirigent sindical ha reclamat a Elena que escolti les demandes dels Mossos i deixi de “viure d’esquenes” al col·lectiu.

A més, García ha afirmat que el cos ha perdut un 20% del seu poder adquisitiu i que les millores que està signant el departament són “del tot insuficients” perquè, segons ha assegurat, no responen a les necessitats reals del col·lectiu.

En canvi, ha constatat que el govern de la Generalitat sí que signa millores retributives per a altres col·lectius professionals i que, fins i tot, en alguns ajuntaments en firmen per a algunes policies locals. “Això incrementa els greuges dels Mossos”, ha subratllat en declaracions recollides per la mateixa agència.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari