Illa defensa un millor finançament “sense privilegis” que respongui a les necessitats

El dirigent del PSC marca l'educació, l'habitatge i la seguretat com a prioritats per facilitar l'aprovació dels pressupostos del 2024

Salvador Illa

El líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat una millora en el finançament de Catalunya que no tingui “privilegis” en relació amb altres comunitats autònomes, però que respongui a les “necessitats”.

“Si se n’hi vol dir singular, que se n’hi digui”, ha afirmat aquest dimarts a la nit en una entrevista a TV3 recollida per l’ACN, tot remarcant que l’important no és el nom, sinó que Catalunya rebi “els recursos que necessita”.

El primer secretari dels socialistes catalans també ha marcat les seves prioritats perquè els pressupostos de la Generalitat del 2024 comptin amb els vots del seu grup al Parlament: l’educació, l’habitatge i la seguretat.

En la qüestió del finançament autonòmic, Illa també ha defensat que el principi d’ordinalitat -és a dir, que un territori no quedi en pitjor posició pel que fa als recursos que rep després de fer les aportacions solidàries al conjunt de l’Estat- és “una bona aproximació” a l’hora de discutir la reforma del sistema, afegeix la mateixa informació.

Illa ha subratllat que el balanç dels deu darrers anys a Catalunya és “ben galdós”, i ha posat com a últim exemple els resultats de l’informe PISA. Precisament, en l’àmbit de l’educació ha subratllat que els resultats de l’informe PISA són “els pitjors de la història”, però s’ha mostrat confiat que Catalunya “se’n sortirà” perquè “té bons mestres”.

Quant a la seguretat, Illa ha anunciat que aquest dimecres hi ha una reunió entre el Ministeri d’Hisenda i el Departament d’Interior per abordar quants fons han d’arribar per reforçar els Mossos d’Esquadra, en el marc de l’acord assolit fa uns anys per augmentar la plantilla de 18.000 a 22.000 efectius.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari