PSC i Junts amb el Govern en la creació de la comissió per reformar el sistema educatiu

Comuns i la CUP recelen del grup de treball

Reunió del Govern amb els grups parlamentaris sobre educació

La portaveu d’ERC al Parlament, Marta Vilalta, ha celebrat la creació d’un grup de treball que faci propostes de millora “a curt i mig termini” del sistema educatiu després dels mals resultats de l’informe PISA. “Avui no comença ni acaba res. Fa molt temps que s’està fent feina”, ha dit després de la cimera que ha reunit al Palau de la Generalitat el Govern i tots els partits excepte Vox.

La diputada del PSC-Units Esther Niubó ha celebrat que la reunió hagi acordat la creació d’una comissió que treballi per millorar el sistema educatiu. “El que correspon és escoltar els professionals de l’educació i, a partir d’allà, acabar-nos de posicionar”, ha dit en roda de premsa.

Des de Junts per Catalunya celebren la proposta de grup de treball amb la comunitat educativa feta pel Govern, que consideren similar a la que ells proposaven. “Estem contents que hagi tingut el suport i consens necessari per poder-se desenvolupar de forma imminent i ràpida”, ha defensat el president del grup parlamentari, Albert Batet.

La CUP-NCG ha recelat del grup de treball que s’ha acordat crear a la reunió del Govern amb els grups parlamentaris. El diputat Carles Riera ha retret en roda de premsa a la Generalitat que continuï, ha dit, “sense prendre decisions urgents davant d’una crisi educativa que exigeix respostes d’emergència” i ha lamentat que “centrifuga responsabilitats cap a altres àmbits del món educatiu”.

Els comuns expressen “cert escepticisme i preocupació pel mètode i abast” del grup de treball sobre educació proposat pel Govern. La presidenta del grup parlamentari d’ECP, Jéssica Albiach, ha defensat que cal “un grup que s’obri a la societat i que no es tanqui en un despatx” i ha lamentat que la seva composició no sigui prou representativa. De la mateixa manera, ha justificat l’escepticisme perquè “ERC fa sis anys que té Educació i vuit anys que governa i és corresponsable d’aquesta situació.

El PP creu que és “imprescindible” canviar el model educatiu català, i així ho ha traslladat aquest dimarts a la tarda en la cimera. La delegació dels populars, encapçalada per la portaveu Lorena Roldán, ha traslladat les quatre premisses que consideren essencials: “reconèixer el fracàs de la immersió”; “tornar a la cultura de l’esforç i els coneixements”; “recuperar l’autoritat dels mestres”, i “revisar els continguts dels llibres de text i els materials per evitar l’adoctrinament”.

El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha titllat de “mera operació de maquillatge” que s’hagi proposat crear un comitè d’experts en educació per proposar millores al sistema.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari