Montero afirma que “un dels grans problemes” d’Espanya és el ‘lawfare’

L'exministra d'Igualtat assegura que la guerra jurídica "s'ha exercit contra Podem i contra l'independentisme"

L'exministra d'Igualtat, Irene Montero

L’exministra d’Igualtat, Irene Montero, ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a TVE que “el lawfare existeix a Espanya” i ha assegurat que “s’ha exercit tant contra Podem com contra l’independentisme”. De fet, a parer de Montero, la guerra jurídica “és un dels grans problemes que té la nostra democràcia”.

En aquest sentit, l’exministra i membre de Podem ha assenyalat que l’objectiu del lawfare “no és només trencar-nos la vida als jutjats, és sobretot que hi hagi portades, dia rere dia, i hores i hores de tertúlies en els mitjans de comunicació difamant, creant falsedats sobre els representants públics i creant la idea que tots som iguals perquè al final hi hagi una distància tal entre aquests representants públics i la ciutadania, que es perdi força electoral”. “Aquest mal que se li ha fet a Podem perquè perdés força electoral ja és irreparable”, ha afegit l’extitular d’Igualtat.

Montero ha recordat el cas de lawfare que va dur-se a terme en contra de la ja exdelegada del govern central contra la Violència de Gènere, Vicky Rosell, i ha lamentat que “va haver de patir la creació de proves falses ni més ni menys que per part d’un jutge corrupte, d’un exministre del PP, [José Manuel] Soria, i d’un empresari canari”. “Per sort, van aconseguir demostrar que hi havia fabricació de proves falses i aquest jutge corrupte avui està en la presó, però si no s’hagués pogut demostrar, segurament li haurien trencat la vida, no només la personal, sinó també la professional”, ha indicat l’exministra d’Igualtat.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari