El govern català i el central signaran el conveni de la B-40 abans que acabi l’any

Segons 'El Periódico', l'executiu espanyol ja té sobre la taula la modificació legislativa per fer possible la Ronda Nord

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder del PSC, Salvador Illa, al Parlament (ACN)

    El govern central ja té sobre la taula la modificació legislativa que permetrà signar amb la Generalitat de Catalunya el conveni sobre la B-40 per construir la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa. Segons ha avançat El Periódico, la signatura es durà a terme abans que acabi aquest any 2023 i es complirà, així, un dels pactes als quals ERC va arribar amb el PSC amb relació als pressupostos vigents.

    De fet, segons ha explicat el Ministeri de Transports al diari citat, aquesta modificació de la llei permetrà que el ministeri aprovi els estudis i projectes i que sigui la Generalitat l’encarregada d’executar l’obra amb la licitació dels contractes pertinents. Fonts del govern català asseguren que el projecte està en mans del govern central i que “són ells els qui el tenien encallat”, entre d’altres, pels canvis de ministres amb la nova legislatura.

    “El nostre compromís és ferm”, assegura l’executiu català, que insisteix que la Ronda Nord no serà una via d’alta capacitat. Els socialistes, però, entenen que l’acord entre PSC i ERC  dona “continuïtat” a la B-40 i que això pressuposa que la via tindrà quatre carrils, dos en cada sentit.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari