El govern espanyol no portarà a votació aquest dimarts l’oficialitat del català a la UE

Espanya perd la darrera oportunitat per aprovar la mesura durant la seva presidència europea

El ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, durant una atenció als mitjans a la sortida del Consell d'Afers Generals celebrat a Brussel·les on s'ha abordat l'oficialitat del català, el basc i el gallec (ACN)

El govern espanyol ha descartat portar a votació aquest dimarts 12 de desembre l’oficialitat del català, l’eusquera i el gallec a la Unió Europea, quan se celebra el pròxim Consell d’Afers Generals a Brussel·les.

Segons han confirmat fonts diplomàtiques a l’ACN, Espanya ha optat per aquesta opció pels dubtes que existeixen entre els diferents estats sobre la qüestió, tant en matèria econòmica com política o jurídica.

D’aquesta manera, Espanya perd la darrera oportunitat per aprovar la mesura durant la seva presidència del Consell de la UE, ja que a partir de l’1 de gener de 2024 aquesta passarà a Bèlgica.

A partir d’ara, perquè el tema es torni a incloure en l’agenda, l’Estat haurà de sol·licitar-ho a la presidència de torn del Consell.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari