La Generalitat demana confiança en el sistema després de la davallada a l’informe PISA

El responsable d'Innovació a Educació parla d'una "divergència en la interpretació de les mostres" després que la conselleria atribuís els mals resultats a la sobrerepresentació de l'alumnat immigrant

Una mestra fent classe a una escola de Girona (ACN)

El director general d’Innovació, Digitalització i Currículum de la Generalitat, Joan Cuevas, ha assegurat aquest dijous que hi va haver una “divergència en la interpretació de la mostra” de l’informe del Programa per a l’Avaluació Integral d’Estudiants (PISA), el qual va reflectir un retrocés dels alumnes catalans, i que ja ha quedat resolta.

Cuevas ha fet aquestes declaracions a RAC1, on ha dit també que els resultats de les proves de competència, realitzades un any després que les de l’informe PISA, “indiquen un inici de reversió” en matèries com les ciències i les matemàtiques, difon Europa Press.

A més, el responsable d’Innovació, alt càrrec del Departament d’Educació que dirigeix la consellera Anna Simó, ha demanat confiar en el sistema educatiu català, tot i que ha admès que tampoc no poden ser cofois.

Les declaracions de Cuevas arriben després que, des d’Educació, s’atribuïssin els resultats inicialment a un sobrerepresentació de l’alumnat immigrant. La conselleria, segons la mateixa informació, va “descartar tots els dubtes” sobre la representativitat de la mostra després de contactar amb els responsables de l’informe.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari