La fundació Henry Dunant, el verificador del PSOE i Junts

La institució, que va mediar en el desarmament d'ETA, seria l'escollida per totes dues formacions

Carles Puigdemont, reunit amb Santos Cerdán el passat 30 d'octubre

La fundació que va fer de mediadora en el desarmament d’ETA seria el verificador que haurien acordat el PSOE i Junts per supervisar que es compleixen els pactes d’investidura, segons ha avançat El Español. El digital assegura que seria la institució Henry Dunant, amb seu a Ginebra. Els ho hauria confirmat una persona que treballa a la fundació suïssa per a la prevenció de conflictes, la reconciliació i el diàleg per la pau.

Aquesta institució se centra en la mediació de conflictes locals, nacionals i internacionals, sovint on hi ha conflictes bèl·lics, com a Colòmbia o al Senegal. És una entitat sense ànim de lucre i es finança amb donacions de governs com el suís, el noruec, l’alemany, el britànic, la Unió Europea o les Nacions Unides.

Es va fundar el 1998 i rep el nom del filantrop Henry Dunant, fundador de la Creu Roja. El diari assegura que Carles Puigdemont hi hauria contactat fa un any i que Pedro Sánchez hauria acabat acceptant la proposta perquè Javier Solana n’és president d’honor i per la seva proximitat amb José Luis Rodríguez Zapatero.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La fundació Henry Dunant, el verificador del PSOE i Junts”

  1. Jo com a socialdemócrata, penso que donar valor politic al sectarisme naZionalista amb un verifcador és un error, ja que només representen a una petita part de catalunya i ells es pensen que son catalunya

    Respon

Feu un comentari