Mor l’historiador Joan B. Culla als 71 anys

Va publicar una extensa obra sobre política catalana i va tenir una gran presència en mitjans com a tertulià

L'historiador Joan B. Culla, al costat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant l'homenatge que s'ha retut al professor universitari al CCCB (ACN)

L’historiador, professor, escriptor i analista polític Joan Baptista Culla ha mort aquest dimecres als 71 anys després de més d’un any de lluita contra un càncer, segons ha informat l’Ara. Nascut a Barcelona l’any 1952, Culla va destacar per la seva extensa obra dedicada a la política catalana i els seus partits i per la seva presència en els mitjans de comunicació, com a analista, tertulià i comentarista polític a la ràdio i a la televisió. També va ser doctor en història contemporània per la UB, va ser professor a la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1977.

Culla ha publicat una vintena de llibres sobre aspectes polítics i socials de la Catalunya del segle XX, així com sobre el conflicte israeliano-àrab. Algunes d’aquestes obres són El catalanisme d’esquerra (1928-1936) El republicanisme lerrouxista a Catalunya (1921-1923), Unió Democràtica de Catalunya. El llarg camí (1931-2001) o Esquerra Republicana de Catalunya 1931-2012. Una història política. Així mateix, l’any el 2019 va publicar les memòries La història viscuda, on feia un repàs de la seva vida des dels seus orígens al Poblenou fins a la intimitat polítics com Jordi Pujol o Pasqual Maragall, passant per la seva activitat en els mitjans al costat de Josep Cuní, Antoni Bassas o Mònica Terribas.

Articulista d’opinió en la premsa diària al llarg de més de tres dècades, també ha participat assíduament en programes de ràdio i televisió. Va ser assessor en els programes d’història contemporània Memòria popular, del circuit català de TVE, i va ser director i presentador del programa Segle XX, de Televisió de Catalunya, del 1991 al 2013. Va fer col·laboracions regulars a l’Avui, El País i l’Ara.

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari