Mascort diu que l’arribada de vaixells amb aigua a Barcelona no es preveu per abans de l’estiu

El conseller es mostra convençut que les últimes restriccions permetran allargar unes setmanes l'entrada en emergència

  El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en una visita l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) del Besòs (ACN)

  El conseller d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, ha insistit aquest dimecres que l’arribada de vaixells carregats d’aigua per abastir la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana és un escenari que s’ha de preveure, però que no s’espera per abans del pròxim estiu. “És l’últim recurs”, ha subratllat el conseller, que s’ha mostrat convençut que les restriccions imposades per la preemergència permetran allargar l’entrada en emergència al sistema Ter-Llobregat.

  Durant una visita a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) del Besòs, Mascort ha insistit que l’arribada dels vaixells amb aigua “depèn de molts factors” i que, si augmenta l’estalvi, s’anirà endarrerint la possibilitat que siguin necessaris. “Quan entrem en emergència, no faran falta el mateix dia”, ha assenyalat el titular d’Acció Climàtica, que també ha afirmat que estan en contacte amb algunes navilieres a qui han fet peticions sobre la disponibilitat de vaixells o la viabilitat per transportar aigua.

  “Això no és immediat i s’estan fent les gestions necessàries perquè els vaixells, quan hagin d’arribar, arribin”, ha conclòs Mascort, que ha defensat que, en l’escenari actual, els vaixells “no són la qüestió principal”. D’altra banda, el conseller ha insistit que el propòsit del Govern de la Generalitat és fer “tot el possible” per assegurar la resiliència dels recursos hídrics que té Catalunya.

  (Visited 43 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari