Arxivada la querella de Sandro Rosell contra Villarejo per l”operació Catalunya’

El jutge diu que no aporta cap dada que permeti "perfilar conductes delictives"

    L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell a l'entrada als jutjats de Madrid (ACN, Andrea Zamorano)

    El jutjat d’instrucció número 13 de Madrid ha arxivat la querella que l’expresident del Barça Sandro Rosell va presentar contra l’excomissari José Manuel Villarejo per haver orquestrat un pla per implicar-lo mitjançant proves falses en la trama delictiva que el va portar a la presó. Tot plegat s’emmarcaria en l’anomenada operació Catalunya. Segons la interlocutòria que ha avançat El Confidencial i a la qual ha tingut accés l’ACN, el magistrat considera que la querella no aporta cap dada que “permeti perfilar” una conducta delictiva per part de Villarejo o els altres tres querellats i no aporta “res” que permeti sostenir cap imputació contra ells.

    El jutge ha considerat que la imputació es fa “sota el mantell d’una sèrie d’apreciacions subjectives a partir de fets o dades que s’obtenen de mitjans de comunicació tant escrits com audiovisuals, però sense delimitar cap conducta respecte als aquí querellats”. A més, també rebutja investigar l’existència d’una “llista negra de persones relacionades amb l’independentisme català a les quals s’hauria de perjudicar de qualsevol manera”. Segons el magistrat, aquest punt “escapa” de la seva competència.

    Tot i que ha admès que “hi ha una persona absolta que va estar en presó provisional durant dos anys aproximadament”, el jutge ha avisat que el fet que existeixi una organització criminal composta pels querellats i que tingui relació amb la causa que va dur Rosell a presó “és una qüestió diferent”. Així mateix, ha avisat que no es pot pretendre que arran d’aquesta querella s’iniciï “una investigació prospectiva per valorar un tema ja jutjat”.

    Rosell es va querellar per delictes d’organització criminal, falsedat en document oficial, acusació i denúncia falsa, malversació de cabals públics i detencions il·legals contra Villarejo, dos inspectors de la policia i el que va ser agregat de l’FBI a l’ambaixada dels Estats Units a Madrid. L’expresident del Barça els considera responsables directes d’incriminar-lo en la causa que el va dur a estar dos anys ingressat en presó preventiva.

    (Visited 24 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari