Renfe diu que les modificacions per l’avaria de Gavà es van consensuar amb la Generalitat

La companyia afirma que es va fer un esforç per garantir la mobilitat i informar els clients

    Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels de l'R2 de Rodalies (ACN, Àlex Recolons)

    Renfe ha assegurat aquest dimarts que totes les modificacions del servei de la incidència de Gavà el maig passat es van consensuar amb la Generalitat, que és la titular del servei. Així ho indiquen fonts de l’operadora després de conèixer que l’Agència Catalana de Consum proposa sancionar Renfe amb 700.000 euros per deficiències en l’atenció al viatger durant els primers dies de maig, quan el servei es va veure alterat per l’incendi en un quadre de senyals.

    Renfe assegura es va fer un esforç per garantir la mobilitat i per mantenir informats els clients a través de tots els seus canals de comunicació i atenció al client tot i la complexitat de la situació. També afirma que va estar en “comunicació permanent” amb la Generalitat des de la incidència del passat 1 de maig, i que la reprogramació dels serveis va anar lligada a la millora de la capacitat operativa de la infraestructura, combinant el servei ferroviari i per carretera.

    Pel que fa a la sanció que proposa Consum, la companyia té previst analitzar-la amb la Generalitat -com a titular del servei- i estudiar les mesures que cal adoptar. Renfe ja disposa de la notificació i ara té deu dies per presentar al·legacions. El termini màxim legal per resoldre els expedients sancionadors és d’un any i, per tant, podria ser que no s’executés fins al maig del 2024, segons apunten fonts del Departament d’Empresa.

    (Visited 21 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari